Rólunk

A híres művész, Duray Tibor munkáiból egy kis szeletet vihet haza - átvitt értelemben - az, aki a kollekció darabjait választja. A DURAY ruhák viselői a művész terveiből ihletett egyedi darabokkal gazdagodnak.

A DURAY magyar divatmárka 2017 év elején debütált tavasz-nyári kollekciójával. A brand létrejöttét és inspirációját a 20. századi festő, grafikus és szobrászművész, Duray Tibor munkássága adta, innen ered a márka neve.
A művész maga is közel került a divathoz, amikor fiatal korában 7 éven keresztül szabóként dolgozott, de a ruhakészítés után a festészetben teljesedett ki. Ezen művészeti ágban gyakorolt változatos munkái teszik egésszé életművét.


A Duray-nők, akiknek életét mélyen áthatja a különböző művészeti ágak ismerete és szeretete. Nemcsak körülveszik magukat műalkotásokkal, hanem az önkifejezésük hangsúlyos része is. Magabiztosak, kifinomultak, önállóak és sikeresek, mégis könnyedek, akik élvezik az életet. Ezt erősíti viselőjében a Duray divat!

A DURAY kollekciók olyan darabokat vonultatnak fel, amelyek egyszerűen variálhatóak és beilleszthetőek a meglévő ruhatárakba. Könnyen hordhatóak a hétköznapokban, de a figyelmes szemlélő minden esetben különleges részleteket fedezhet fel, melyek izgalmassá teszik és kiemelik őket a tömegből.

Amikor pedig a DURAY-nő meg akarja mutatni a világnak a szabad, kreatív énjét, akkor a kollekció azon, színes darabjait választja, amelyek feltűnőek és játékosak, hogy viselőjüket senki sem hagyhatja figyelmen kívül, akár egy elegáns fogadáson vesznek részt vagy egy mediterrán tengerparti sétányon jönnek szembe.


A márka első kollekcióját a művész színes üvegablak tervei ihlették. Ezen egyedi művészeti alkotások Magyarország több kiemelkedő helyszínét ékesítik. Úgy, mint a Budai várban helyet foglaló Hilton Budapest hotel Miklós tornyában található ablakok, de a debreceni urnacsarnok színes ablakainak tervét is ő álmodta meg.